Milliárdos bírságot hozott a brókerügy

Hírösszefoglaló
2011. 08. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kamatokkal együtt összesen 8,7 milliárd forintot ítélt meg a Fővárosi Bíróság a felperes DBI Ingatlanhasznosító Kft.-nek (a Betonút Zrt. jogutóda) egy, a Kulcsár Attila nevével fémjelezett brókerbotránnyal összefüggő perben – olvasható a Napi Gazdaság internetes oldalain. Az alperes a K&H Equities, K&H Alapkezelő és a K&H Bank volt.
A csütörtökön kihirdetett, nem jogerős, elsőfokú ítélet szerint bebizonyosodott, a Betonút Zrt. a K&H Equities befektetési kapcsolattartójától, Kulcsár Attilától 2003 júniusában azt az ajánlatot kapta, hogy heti egyszázalékos kamatra állampapírba fektethetne mintegy 4 milliárd forintot. A Betonút értékpapírszámlájára meg is érkezett a pénz, amiből Kulcsár részben diszkontkincstárjegyeket, részben K&H pénzpiaci alap befektetési jegyeket vásárolt, ám az összeget a K&H technikai számláján keresztül hamisított megbízás és aláírási bélyegző segítségével az Állami Autópálya Kezelő számlájára irányította. A bíróság szerint mindez a Betonút Zrt. vezetőinek tudtán kívül történt, így az alpereseknek meg kell téríteniük a kárt. Az ítélet meghozatalában a bíróság Kulcsár Attila tanúvallomására is támaszkodott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.