Napi sajtószemle

MN
2011. 08. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

FINANCIAL TIMES
Kifulladni látszik a tiltakozási hullám Belaruszban – állapítja meg helyszíni tudósításában a globális lap, megjegyezve, a hatalom is mind keményebben lép fel a szerdánként csendben tüntetők ellen, de az is igaz, hogy a protest hangulat nem ragadta magával a társadalmat. Mint a lap megállapítja, Lukasenko közben váratlan segítséget kapott a két ország egyesülését ismét felvető Putyintól, így ugyanis az elnök
a belorusz függetlenség védelmezőjeként növelheti fogyó népszerűségét.

washingtonpost.com
Úgy tűnik, az Egyesült Államok kabuli nagykövetségén jelenleg nem a tálibok vagy az ország újjáépítése, hanem a macskák jelentik a legnagyobb gondot. Egyszer egy karmolás okozta seb a diplomaták veszettség elleni oltására, s a kérdés rendezésére sarkallta Washingtont. Mint szarkasztikus írásában a lap beszámol, a diplomaták 60 napos határidőt kaptak arra, hogy az Államokba küldjék a magas falak mögött a külvilággal egyetlen kapcsolatot jelentő, így szinte családtagként kezelt négylábú kedvenceket, a többi állatot pedig altassák el. A határidő letelt, s az állatvédők már menhelyet is találtak Burkley-ben. Közben a követség területén egyre kevesebb a macska. A nagykövet fogadkozik, nem ők tehetnek erről.

guardian.co.uk
Vilnius polgármestere a hivatal által készített és terjesztett videoklipben üzent hadat a magukat törvényen kívül helyező, a kerékpárutakon parkoló autósok ellen. A videomegosztó portálokon nagy sikert aratott képsorokon Arturas Zuokas tankkal tapos szét egy, a kerékpárúton parkoló Mercedest, közben elégedett mosollyal meséli, hogy a napokban e helyen egy Ferrari és egy Rolls Royce is parkolt. Ezután összesöpri az üvegdarabokat, majd elkerekez. Mint a lappal a polgármesteri hivatal közölte, a Mercedest kizárólag a forgatás céljára vásárolták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.