Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 08. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The Observer
A palesztinok aljasak, deviánsak, bűnözők, nem fizetnek adót, az államon élősködnek, nem akarnak fejlődni – Nurit Peled-Elhanan izraeli tanár szerint így jellemzik izraeli iskolai tankönyvekben a palesztinokat. A baloldali brit vasárnapi lapnak nyilatkozó egyetemi professzor az utóbbi öt évben kiadott izraeli tankönyveket tanulmányozva arra a következtetésre jutott, hogy rasszizmusra nevelik a gyermekeket – olyanfajta rasszizmusra, amely a kötelező katonai szolgálatra is felkészíti őket. „Sokan felteszik maguknak a kérdést: hogyan válnak szörnyetegekké ezek a kedves zsidó fiúk és lányok, amint egyenruhát húznak magukra? Úgy gondolom, ennek legfőbb oka az oktatás” – véli Peled-Elhanan.

Expresso
Desmond Lachman, az IMF volt helyettes ügyvezető igazgatója szerint Portugáliának ki kell lépnie az eurózónából, ami egyet jelent az euró végével – írta a vele interjút készítő portugál hetilap. Görögország és Portugália együtt lép ki majd az eurózónából, amit az EU még nem érezne meg, de az olasz és a spanyol mentőövet már nem tudja fedezni a jelenlegi stabilizációs alap. Hacsak
a német kormány nem emeli meg 1,5-2 ezer milliárd euróra ezt az alapot. De a tagállamok súlyos költségvetési hiányának felfedezése óta mindenki tudta, hogy az eurózónán belül ezt már nem lehet rendezni.

The Huffington Post
Hawaii és Indiana is csatlakozott azokhoz az amerikai államokhoz, amelyek kivették az általános iskola alsó tagozatának tantervéből az írásórákat – a diákok a következő tanévtől gépelést tanulnak majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.