Négy gól, négy vereség

Munkatársunktól
2011. 08. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papíron a holnapi Kecskemét– Debrecen derbi emelkedhet ki a labdarúgó NB I 4. fordulójának kínálatából a kupagyőztes és a listavezető között, de az előző három kör, illetve egyéb történések kifejezetten drámaivá tettek néhány más párosítást. Ma este fél hattól Szombathelyen például az egyaránt nullpontos Haladás és Vasas találkozik egymással, valamelyikük mélyrepülése tehát véget ér. A vendégek az AS Roma elleni gálával melegítettek szerdán este, amely után Bárányos Zsolt, a nyáron érkezett középpályás nehezményezte szünetbeli lecserélését. Az első hírek a felfüggesztéséről szóltak, de Erdős László ügyvezető cáfolta ezt, mondván, most az öszszefogásnak jött el az ideje, nem a széthúzásnak. No meg a pontszerzésnek, de a Haladásnál is így vannak vele, például Aczél Zoltán: – Bizakodó vagyok. Persze ki legyen az, ha nem én? Az eddiginél sokkal nagyobb koncentrációt és kevesebb hibát várok el csapatomtól. Most már elég volt a jobb és szebb fociból, eredmény is kell – mondta a szakvezető a szombathelyiek honlapján. Összeállítást viszont nem tudott adni a sok sérült miatt.
Érdekes lehet a ma esti derbi a címvédő Videoton és az újoncként is jó játékot mutatott Diósgyőr között, bár az előző körben mindkét gárda botlott. Holnap délután a győzelem nélkül álló Ferencváros a feljutása után váratlanul jól, három sikerrel rajtolt Pécset fogadja. Prukner László, a Fradi trénere úgy véli, hogy játékosai nehezen dolgozzák fel a kudarcokat, amelyeket az európai és a hazai porondon szenvedtek el, kollégája, Mészáros Ferenc erre találóan megjegyezte a zöld-fehérekről: „Sebzett oroszlánként fognak harcolni, de mi ezt igyekszünk az előnyünkké kovácsolni.” Meglátjuk, mekkora hatásfokkal.
Szintén holnap csap össze a nemzetközi porondon utolsó magyarként elvérzett Paks a pont-, rúgott gól és momentán (rész)tulajdonos nélküli Újpesttel a Megyeri úton. A hazaiak azt kommunikálják, hogy nincs veszélyben a csapat működése, de lássuk be, ennél kritikusabb helyzet nehezen léphetne fel bárhol is. Ráadásul az eddigi tizenegy közös meccs után a tolnaiak felé billen a mérleg nyelve (5-1-4).
A 4. forduló tegnap este rajtolt el Zalaegerszegen, ahol a három vereséggel állt ZTE a már kétszer nyert Honvédot fogadta. Az alacsony színvonalú mérkőzés 35. percében a Siófokról érkezett, de korábban ZTE-mezt viselt Délczeg a kispestieknek szerzett vezetést. Szünet után sem fordult a kocka, sőt, Danilo büntetőből, Abbas és az utolsó pillanatban Hidi tette súlyossá a zalaegerszegi vereséget, s egyben válságot. Van biztosabb poszt is, mint most Csank János vezetőedzőé.

ZTE–Honvéd 0-4 (0-1), Zalaegerszeg, 3286 néző, jv.: Andó-Szabó. Gól: Délczeg (35.), Danilo (64., 11-esből), Abass (73.), Hidi (91.).
(A részletes NB I-es programot a Hét végi sportműsorban olvashatják.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.