Olasz bunda: nagy büntetés Signoriéknak

MTI
2011. 08. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos büntetéseket szabott ki első fokon a júniusban kirobbant bundabotrány kapcsán tegnap az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC). A meccsek manipulálásával vádolt egyesületek közül az élvonalba frissen feljutott Atalanta hatpontos levonással kezdi meg az idényt, ráadásul Cristiano Doni nélkül, ugyanis a csapatkapitányt három és fél éves eltiltással sújtották. Mivel ő már a 38. évében jár, ezzel vélhetően a pályafutása is véget ért. Ennél is keményebben bűnhődött a Sopronban is megfordult korábbi válogatott csatár, Giuseppe Signori, aki – kilenc társával együtt – a maximálisan kiszabható megrovást kapta, öt évre eltiltották, és örökre kizárták a profi futballból. A Vasas korábbi sportigazgatója, Mauro Bressan 3,5 éves kizárást kapott.
Az Ascoli ugyancsak mínusz hat pontról vág neki a másodosztályú szezonnak, a harmadik ligás Alessandriát és Ravennát egy osztállyal lejjebb sorolták. A FIGC fegyelmi bizottsága összesen 18 játékost és 17 klubot büntetett meg, az óvásokat jövő héten tárgyalják. Múlt szerdán a Serie A-ban szereplő Chievót nyolcvanezer eurós (22 millió forint) bírsággal sújtották, mivel a veronai egyesületnél tanácsadóként tevékenykedett Stefano Bettarini a gyanú szerint a fogadási maffia tagja volt. A korábbi hírek szerint az AS Roma és a Fiorentina is érintett a bundabotrányban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.