Pályázat a táncszínház vezetésére

R. Kiss Kornélia
2011. 08. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium csütörtökön pályázatot tett közzé a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. vezetői álláshelyének betöltésére. A 2001. december elsején a budai Várszínházban megnyílt, idén tízéves intézmény 2005-ben kapta második játszóhelyét a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában.
„A színház feladata és célja, hogy országos és nemzetközi, a táncművészet minden ágát befogadó színházi tevékenységet folytasson” – áll a kiírásban. A Kormany.hu internetes oldalon közzétett pályázatot harminc napon belül lehet benyújtani, ezt követően negyvenöt nap áll rendelkezésére a munkáltatónak, hogy kikérje a szakmai bizottság véleményét, és döntsön az igazgató személyéről. A pályázat nyertesét a nemzeti erőforrás miniszter bízza meg a Nemzeti Táncszínház irányításával. Az új ügyvezető megbízatása ezúttal nem öt, hanem mindössze egy évre, idén december elsejétől 2012 végéig szól majd. A pályázaton Török Jolán, a Nemzeti Táncszínház jelenlegi ügyvezető igazgatója is indult. Az ő megbízatása – hasonlóan a Nemzeti Filharmonikusok ügyvezetőjéhez – már 2010-ben lejárt. Török Jolán azt nyilatkozta: újabb öt évet már nem vállalna a Táncszínház élén, így többek között azért is indult a pályázaton, mert 2012 közepén egyébként is új pályázat kiírása várható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.