Paul McCartney üzenetét is lehallgatták

2011. 08. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentést tehet a brit rendőrségen Paul McCartney, mert úgy véli, őt és volt feleségét, Heather Millst is lehallgatta a sajtóbotrányba keveredett Trinity Mirror kiadóvállalat egyik lapja. – Ez a magánélet megsértésének rettenetes módja – nyilatkozta a koncertturnén Amerikában tartózkodó angol zenész. McCartney nem tud sokat az őt érintő lehallgatásokról, mert a rendőrség csak személyesen tájékoztatja a sértetteket. Heather Mills szerdán mondta el a BBC-nek, hogy 2001 elején összeveszett McCartneyval – akkor még nem voltak házasok –, aki később békülékeny hangüzenetet hagyott barátnője üzenetrögzítőjén. Ezután nem sokkal felhívta őt egy újságíró, aki szinte szóról szóra elismételte a Beatles együttes egykori tagjának üzenetét. Miután Mills kérdőre vonta az újságírót, az beismerte a lehallgatást, egyben ígéretet tett, hogy nem írja meg az újságban.
Miután a brit sajtóbotrányba belebukott a News of the World, a gyanú a Daily Mirror napilapra vetődött, amelynek korábbi újságírói szintén lehallgatással vádolták meg az újságot. A McCartney-üzenetről tudott Piers Morgan is, a Daily Mirror akkori főszerkesztője, aki jelenleg a CNN amerikai hírtelevízió esti beszélgetős műsorát vezeti. Morgan korábban beismerte, hogy a szóban forgó üzenetet lejátszották neki, szerdai közleményében azonban alaptalannak nevezte a vádakat, mondván, „sosem törtem fel vagy utasítottam másokat arra, hogy törjenek fel telefonokat, tudomásom szerint sztorikat sem írtunk lehallgatások alapján”. A brit parlament médiabizottsága nem hallgatja meg Morgant, de John Whitting-dale bizottsági elnök szerint „nagyon komoly kérdésekre kellene választ adnia”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.