Piacot robbant az Euronics

Hírösszefoglaló
2011. 08. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Euronics műszaki áruházlánc tegnap két egykori Electro World üzlet helyén nyitott a korábbiaknál sokkal nagyobb, 1500 négyzetméteres megaáruházat – s ezzel agresszív terjeszkedésbe kezdett. A budaörsi egység megnyitóján elhangzott, hogy az ugyanaznap indított budakalászi áruház mellett a budapesti Corvin Bevásárlóközpontban nemrégiben megszűnt Electro World helyén ősszel nyílik a cég újabb nagyáruháza. S ebben az évben egy újabb fővárosi boltot is megnyitnak. Úgy tűnik tehát, hogy a hosszú idő óta gondokkal küszködő Electro World helyét a magyar tulajdonú áruházlánc foglalja el.
Fliszár Balázs, az áruházláncot üzemeltető Vöröskő Kft. ügyvezető igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az új megaáruházakban a korábbinál szélesebb választékkal várják a vásárlókat, s kiemelt szerepet szánnak a legújabb fejlesztésű minőségi termékeknek. Számításaik szerint már az idén jelentős, akár az egymilliárd forintot is elérő bevételt érhetnek el a tegnap megnyitott két üzletben. Az áruházlánc jelenleg 62 üzletben 700 alkalmazottal működik, s tavalyi árbevétele elérte a 19 milliárd forintot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.