Prince és szimfonikusok

Tölgyesi Gábor
2011. 08. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Prince kérésére már felépült a tízméteres kifutó a Nagyszínpadnál, az idei Sziget Fesztivál legnevesebb fellépője ma este nyolctól innen is kiáltja a rajongók tömegébe legnagyobb dalait. A hétszeres Grammy-díjas amerikai popikon 1976 óta uralja a slágerlistákat, harminckét évvel ezelőtt adta első koncertjét, harmincöt stúdióalbuma több mint 100 millió példányban kelt el, a Purple Rain (1984) és a Sign O’ The Times (1987) világszerte megalapozta hírnevét. A tíz platinaalbuma és a Grammy-díjak mellett Golden Globe- és Oscar-díjjal is büszkélkedő élő legenda Magyarországon most először ad koncertet.
A múlt évi fesztivál egyik nagy sikere volt a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara koncertje a Heaven Street Sevennel, ezen felbuzdulva ma este nyolctól a Világzenei színpadon térnek vissza új műsorral a szimfonikusok, komolyzenei hangszereléssel interpretálva a jelen kori magyar slágereket. A Magyar RádióSzimfonik Live programjának közreműködője lesz a Heaven Street Seven, a Swetter, a Belmondo, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, Rúzsa Magdi, az Isten Háta Mögött, a Budapest Bár Kollár-Klemencz Lászlóval és Lovasi Andrással, a Hiperkarma, Caramel, Janicsák Veca és a Balkán Fanatik. A szimfonikusokat Balogh Sándor karmester és zeneszerző, a dalok hangszerelője vezényli.
A nulladik nap sztárvendége lesz még a Sziget Rock-Metál Nagyszínpadán a New York-i Klezmatics, a Magyarországon már törzsvendég szerb Boban i Marko Markovic Orkestar és a szentpétervári Leningrád.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.