Régi-új kérő a debreceni repülőtérért

2011. 08. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra megpályázta három év után a debreceni repülőtér üzemeltetését a Xanga-csoport. A 2008-as ajánlattól a gazdasági világválságra hivatkozva álltak el, most viszont úgy látják, tíz év alatt 10 milliárd forintot tudnak befektetni a repülőtér fejlesztésébe – közölte lapunkkal Herdon István igazgató. A Xanga olyan ingatlanfejlesztéssel foglalkozó társaság, amelyik néhány év alatt több multinacionális befektetőt is hozott a debreceni ipari parkba, és ezek igényeit felmérve szükségesnek látják legalább egy állandó menetrendszerű járat forgalomba állítását. A repülőtér területén egy cargobázist is kiépítenek, hogy a légi áruszállítás beindulhasson Debrecenben. 600 milliós költséggel a cargobázis kivitelezését augusztus 20. után kívánja megkezdeni a Xanga.
A debreceni ipari park Xanga érdekeltségéhez tartozó területén tegnap bokrétaünnepséget tartott az RR Donnelley nyomdaipari vállalkozás, amelyen részt vett Colin Fletcher, a debreceni gyáregység igazgatója, aki közölte, ezentúl Debrecenből látják el termékeikkel az európai piacot. A csarnokberuházás eredményeként 2012-re 400 embert foglalkoztat Debrecenben az amerikai vállalkozás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.