Rendőröket késeltek meg Budaörsön

Csibra Tibor
2011. 08. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogása közben két intézkedő rendőrt megkéselt, harmadik társukat pedig megtámadta tegnap délután egy körözött férfi a budaörsi bevásárlóközpont egyik benzinkútjánál. Az egyenruhások közül ketten könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, a huszonhét éves terhelt a felkarjukon sebesítette meg őket; a járőrök a történtek ellenére elfogták és megbilincselték a dühöngő gyanúsítottat.
A férfit más rendőri egységek állították elő, a sebesült rendőröket a mentők a Honvédkórházba szállították, ahol ellátták őket. – A terhelt ellen hét elfogatóparancs volt érvényben különféle csalások miatt, és a III. kerületi rendőrkapitányság munkatársai egy állampolgári bejelentés alapján kezdték el követni a férfit Óbudán – mondta el lapunknak az ügy részleteiről Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője. A járőrök az M–M7-es autópálya fővárosból kivezető szakaszán az említett benzinkútig kísérték az autóval haladó férfit, aki betért a töltőállomásra. Az egyenruhások ott igazoltatni kezdték, amikor a gyanúsított váratlanul kést rántott, és két járőrt megsebesített. Harmadik társuk félreugrott a támadás elől, neki a terhelt a nadrágját vágta szét, a rendőrök vérző karral tették ártalmatlanná a bűnözőt.
Az erős vérzés miatt a rendőrök sérülései először súlyosnak látszottak, de a Honvédkórházban kiderült, hogy nem kell az intézményben maradniuk, a sebészek összevarrták sebeiket. Az elfogás résztvevőit a gyógyintézményből a szomszédos Teve utcába kísérték, ahol Hatala József, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője és Fülöp Valter, a BRFK vezetőjének bűnügyi helyettese mondott nekik köszönetet bátor helytállásukért. Úgy tudjuk, az érintett rendőrök további elismerésre számíthatnak.
Értesüléseink szerint a gyanúsított nemcsak az ellene kiadott hét elfogatóparancs miatt volt szorult helyzetben, és igyekezett bujkálni a fővárosban, hanem az általa elkövetett csalások károsultjai is keresték.
Horváth Katalin Fanni lapunkkal közölte: a késelőt őrizetbe vették, s kezdeményezik előzetes letartóztatását. A hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárást a nyomozó ügyészség folytatja le. Értesüléseink szerint a rendőrségnek a terheltről tippet adó férfi a gyanúsított csalásainak egyik károsultja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.