Róna Péter nemet mondott az LMP-nek

Munkatársunktól
2011. 08. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Róna Péter köszöni, de nem akar miniszterelnök lenni. Az ismert közgazdászt – aki a Somogy megyei Kisasszondon lévő birtokán él – LMP-s politikusok látnák szívesen a kormányfői székben. Kapcsolata nem új keletű a zöldekkel, ráadásul a párt az ő budapesti lakásában rendezte be központi irodáját.
A Facebookon indult egy Róna Péter 2014-es kormányfőjelöltsége mellett kampányoló oldal, s ehhez több LMP-s politikus is csatlakozott. A Nol.hu ennek kapcsán idézte a szakembert, aki elmondta: „Jólesik, ha így gondolkodnak, de köszönöm, tanárember vagyok, ez a kérdés nem aktuális. Nem kívánok miniszterelnök lenni.” Ám a gazdaságpolitikai irány kialakításában szívesen részt venne.
Az LMP eközben a prostitúció tárgykörében kérdezte a belügyminisztert. Arra várnak választ, hogy hol tart az emberkereskedelem elleni, 2008 és 2012 közötti nemzeti stratégiáról hozott kormányhatározat végrehajtása, hány esetben indult büntetőeljárás kiskorúak prostituálása, illetve kiskorúak sérelmére elkövetett pornográf visszaélések ügyében. Arra is kíváncsiak, folyt-e az elmúlt években büntetőeljárás rendőrök ellen amiatt, hogy prostituáltakat a hatósági intézkedéstől való eltekintés fejében szexuális aktusokra kihasználtak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.