Röviden

MN
2011. 08. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emmy-jelölt magyar berendező
Varga Judit berendezőt is jelölték a televíziós Oscarként emlegetett Emmy-díjra látványkategóriában az 1490-ben játszódó Borgiák-sorozatért. (MN)

Török Zoltáné a pusztaszeri fődíj
Vad Magyarország – A vizek birodalma című alkotásáért Török Zoltán kapta vasárnap a pusztaszeri országos természetfilm-fesztivál fődíját. (MTI)

Meghalt Kóti Kati
Hetvenhárom éves korában elhunyt Kóti Kati színésznő. Pályafutását a Gyermekszínházban kezdte, 1969-ben a Thália Színház társulatához szerződött. A Déryné Színháznál töltött évek után 1977-től a Népszínházban játszott. 2004-ben kapott Aase-díjat (MN)

Elhunyt Szirmai Béla
Nyolcvanéves korában elhunyt Szirmai Béla koreográfus, egyetemi tanár, a Színház- és Filmművészeti Egyetem volt tanszékvezetője. Több száz filmes és televíziós produkcióban dolgozott koreográfusként, többek között a Mephistóban, az Egri csillagokban és a Fekete gyémántokban. Igazgatóhelyettese volt a Talentum táncegyüttesnek, táncot tanított az artistaképzőben. (MN)

A fesztiválzenekar New York-i sikere
Telt ház és nagy elismerés fogadta a Budapesti Fesztiválzenekar augusztus 6-i és 8-i New York-i Don Giovanni előadásait. A New York Times két oldalon számolt be a szcenírozott előadásról. – Az a Don Giovanni, amely a Lincoln Center Rose Színházában csütörtök este színre került, és amelyet Fischer Iván rendezőként is jegyzett, gondolatgazdagabb, fantáziadúsabb és színházi szempontból merészebb volt, mint megannyi operaházi előadás, amit láttam – írta a lap kritikusa, Anthony Tommasini. (T. G.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.