Röviden

MTI
2011. 08. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Civileket ölt meg a szíriai hadsereg
Szíriai katonák több tucat civilt öltek meg tegnap indított újabb hadműveleteikben, amelyek a Bassár el-Aszad elnök rendszere ellen ötödik hónapja tartó lázadás letörését célozzák – közölték helyi emberi jogi csoportok. A hadműveletekben 52 embert öltek meg tegnap, közülük negyvenkettőt a kelet-szíriai Deir-ez-Zórban, amely ellen hajnalban indított támadást a hadsereg harckocsik százainak bevetésével. (MTI)

Behúzza a féket Európa is
A gazdasági növekedés eddiginél intenzívebb lassulását jósolják a PwC szakértői, a súlyosbodó államadósság-válság, illetve az Európai Központi Bank kamatemeléseinek okán – derül ki társaság elemzéséből. A PwC szerint a legfőbb fenyegetést az eurózónában az államadósság-válság továbbterjedése jelentheti. (MTI)

Hruscsov „veresége” 1956-ban
Hruscsovnak nem volt más választása, mint az 1956-os magyar forradalom leverése, az azonban mégis vereséget jelentett számára – állítja az egykori szovjet kommunista pártvezető fia. Az Egyesült Államokban élő, történészként dolgozó Szergej Hruscsov a Der Tagesspiegel vasárnapi számában megjelent – a berlini fal felépítésének 50. évfordulója apropóján adott – interjújában azt hangoztatta: apját, Hruscsovot a magyar felkelés nagyon kellemetlenül érintette, nagy terhet jelentett számára. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.