Röviden

MTI
2011. 08. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leépítésre készül az E.ON
Világszerte tízezer fős leépítésre készül az E.ON. A Süddeutsche Zeitung információi szerint a jelenleg 85 ezres munkaerőtáborral bíró német energiaipari vállalat döntését az indokolja, hogy Németország felgyorsította az atomerőművek bezárásának ütemezését. (MTI)

Kisebb lesz a védelmi zóna
Csökkentené a biztonsági övezetet a nukleáris létesítmények és a radioaktívhulladék-tárolók körül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A tárca által készített rendelettervezet szerint atomerőmű esetén a biztonsági övezet földfelszíni határára az eddigi maximális háromezer helyett a minimális ötszáz méter lesz. A radioaktívhulladék-tárolók esetében az eddigi maximális ötszáz méteres földfelszíni távolságot a minimális száz méterre módosítja a tervezet. (MTI)

Nem rögzíti a frankot Svájc
Nem jöhet számításba a frank árfolyamának euróhoz való rögzítése – mondta Svájc gazdasági minisztere. Johann Schneider-Ammann egy tévényilatkozat alkalmával kételyeinek adott hangot azzal kapcsolatosan is, hogy negatív kamatszintek bevezetése eredménnyel járna az alpesi valuta erősödése elleni küzdelemben. A frank az elmúlt időben jelentősen erősödött a legfontosabb nemzetközi valutákkal szemben a bankközi devizapiacon, a világgazdasági bizonytalanságok hatására. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.