Röviden

MN
2011. 08. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiegyensúlyozott Híradó
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság adatai alapján kiegyensúlyozott volt júliusban a Magyar Televízió m1-es csatornáján főműsoridőben sugárzott Híradó. Az esti hírműsorban a múlt hónapban az ellenzék 44 százalékkal, a kormányoldal pedig 56 százalékkal jelent meg. (MTI)

Közterület Bibóról?
Bibó István születésének 100. évfordulója alkalmából az LMP javaslatot terjeszt a Fővárosi Közgyűlés elé, hogy Budapest belvárosában viselje tér vagy utca a XX. század egyik legnagyobb magyar politikai gondolkodójának nevét – közölte az ellenzéki párt. (MN)

Háromszázalékos küszöböt akarnak
Az LMP kétfordulós, vegyes parlamenti választási rendszert szeretne, amelyben a jelenlegi ötről három százalékra csökkentenék a bejutási küszöböt, és megszüntetnék az ajánlószelvények rendszerét – ismertette Karácsony Gergely a párt Országgyűlésnek is benyújtott választójogi javaslatát. A frakcióvezető konszenzusos javaslatnak nevezte elképzelésüket. (MTI)

Ellentüntetőket keresnek
Közösség elleni izgatás, közösség tagjai elleni erőszak, illetve annak előkészülete miatt nyomoz a BRFK az idei meleg méltóság menetet megzavarni készülő, illetve a felvonuláson részt vevő embereket bántalmazó tüntetők ellen – tudatta a Háttér Társaság a Melegekért közleményében. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.