Röviden

MTI
2011. 08. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arn győzelme
Arn Gréta 6:3, 6:1-re nyert a cseh Zakopalova ellen a 2,05 millió dollár összdíjazású, kemény pályás torontói női tenisztorna nyitófordulójában. (MTI)

Tévez visszakozott
Korábbi fogadalma ellenére mégis edzésbe állt a Manchester Citynél Carlos Tévez, a csapat argentin labdarúgója. A 27 éves csatár többször hangoztatta, hogy elhagyja a klubot, mivel honvágya van, hiányoznak neki a gyermekei, s unatkozik az angliai városban. Ám szabadsága lejártával hétfőn megérkezett a City edzőközpontjába, egy nappal azután, hogy együttese 3-2-re kikapott a Szuperkupáért vívott mérkőzésen a városi rivális Unitedtől. (MTI)

Sztrájkveszély
Sztrájkkal és az idényrajt elhalasztásával fenyegetnek az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő klubok, ha a liga nem írja alá az új kollektív szerződést. A profi játékosok szakszervezete (AIC) közölte, a Serie A mind a húsz csapatkapitánya és AIC-képviselője aláírta a megállapodást, és addig nem kezdődik el a 2011/12-es szezon, amíg ez a liga részéről is meg nem történik. (MTI)

Kotortól Tbilisziig
A montenegrói Kotorban száll vízbe a bajnoki bronzérmes Szeged férfi vízilabdacsapata az Euroliga selejtezőjében – derült ki a sorozat tegnapi sorsolásán. A bajnok Egert és az ezüstérmes Vasast mint kiemelteket nem érinti a kvalifikáció. A LEN-kupában a Honvéd és a Szolnok volt érdekelt magyar részről, előbbi az A jelű hatosba került, és Tbilisziben küzdhet a továbbjutásért, míg utóbbi Olaszországban, Bogliasco játszik majd a C csoportban. Mindkét sorozatban a hatos csoportok legjobb négy csapata kerül tovább. (MTI)

Értékes pontok
A férfiak között Parti András a 24., a nőknél pedig Dósa Eszter a 34. helyen végzett a hét végén Szlovákiában rendezett hegyikerékpáros olimpiai krossz Eb-n, ezzel az ötkarikás kvalifikáció szempontjából mindketten fontos világranglista-pontokat szereztek. (MTI)

Két meccsre
A Magyarországon edzőtáborozó székelyudvarhelyi férfi kézilabdacsapat az MKB Veszprém és a Pick Szeged ellen felkészülési edzőmérkőzést vív a héten. A veszprémi találkozó szerdán, a szegedi pénteken lesz, egyformán 18 órai kezdettel. A két magyar klub tájékoztatása szerint az összecsapásokat ingyen lehet megtekinteni. (MTI)

Moszkvai csata
Viswanathan Anand és Borisz Gelfand 2012 májusában, Moszkvában csap össze a sakkvilágbajnoki címért. Az indiai és az izraeli nagymester a titulus mellett 2,55 millió dollárért is megküzd. A világbajnok jelenleg Anand. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.