Röviden

MN
2011. 08. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kihallgatják Vadait
Ma hallgatják meg tanúként a Budapesti Katonai Ügyészségen Vadai Ágnest, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnökét, valószínűleg a kémbotránnyal összefüggésben. A politikus korábban közölte, az idézésből nem derül ki, hogy a benne megfogalmazott bűncselekmény elkövetésével kit gyanúsítanak. Arra a kérdésre, hogy az idézés összefüggésben van-e az államellenes bűncselekménnyel gyanúsított volt titkosszolgálati vezetők ügyével, Vadai úgy felelt: ez sem egyértelmű. (MN)

Hajléktalanrendelet: bírál az ombudsman
Szabó Máté ombudsman a Fővárosi Közgyűlésnél kezdeményezte, hogy 60 napon belül helyezzék hatályon kívül az életvitelszerű „utcán élést” büntető rendeletet, mivel az a hajléktalanság mint státus kriminalizálását jelenti. Az ombudsman szerint nem felel meg a jogállami követelményeknek az önkormányzatoknak adott, indokolatlanul tág felhatalmazás a „rendeltetésszerű” közterület-használattal ellentétes magatartások szankcionálására. Szabó azt javasolta a belügyminiszternek, vizsgálja meg: „lehetséges volna-e olyan garanciális törvényi keretszabályozás kialakítása, amely rögzítené az önkormányzatok közterület-használattal kapcsolatos hatásköreit”. (MTI)

Száguldás közpénzen
Az önkormányzat kontójára száguldozik Ajka MSZP-s polgármestere. Schwartz Bélát gyorshajtás miatt háromszor is 30 ezer forintos közigazgatási bírság megfizetésére kötelezte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, a büntetést azonban az ajkai önkormányzat fizette ki. Schwartz nem cáfolta, hogy bírságait az ajkai önkormányzat állta. Azt viszont tagadta, hogy vezető pozíciókat ajánlott volna fel a helyi kormánypárti képviselőknek a város ellen folyamatban lévő ÁSZ-vizsgálat leállításáért cserébe. (Hír TV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.