Röviden

MTI
2011. 08. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borúlátó németek
Németországban a lakosság az újra fellángolt pénzügyi válság miatt egyre borúlátóbban ítéli meg a gazdasági kilátásokat – mutatta ki a Forsa közvélemény-kutató cég, amely szerint minden második német a helyzet romlására számít, és 17 százalék gondolja úgy, hogy tovább tart a fellendülés. Januárban még 100-ból 34-en vélték úgy, hogy folytatódik a konjunktúra, a pesszimisták aránya 35 százalék volt. (MTI)

Jön a kártérítés
Elkezdte a német hasmenéses járvány miatt nehéz helyzetbe került zöldségtermelőknek járó kártérítés kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. Magyarország összesen 4849 tonna paprika, uborka, paradicsom és saláta után jelentett be kártérítési igényt az Európai Uniónak mintegy 1,5 millió euró értékben.
A kártérítés mértéke a 2007–2010 közötti átlagos zöldségértékesítési árak 50 százaléka lesz, mivel az árak ma a korábbiaknál alacsonyabbak. (D. Z.)

Több a felszámolás
Tavaly augusztus óta idén július végéig 17 221 cég került végelszámolás alá, 32,5 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában – közölte tegnap a Feketelista.hu. A vizsgált időszakban a működő 632 037 vállalkozás 2,7 százaléka végelszámolással fejezte be tevékenységét. Az elmúlt egy évben a legnagyobb arányú végelszámolás Nógrád megyében volt, a legkedvezőbb adattal Komárom-Esztergom megye rendelkezett. (D. Z.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.