Röviden

MTI
2011. 08. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar tiltakozás
Bukarest. Csendes tiltakozást helyezett kilátásba augusztus 11-én tizenkét európai fővárosban a román nagykövetségek előtt a Romániai Magyar Orvosi és Gyógyszerészeti Képzésért Egyesület civil szervezet, amely a Marosvásárhelyi Egyetemen a magyar tagozatot ért diszkriminációra kívánja felhívni
a figyelmet. (MTI)

Energiavezetékek célkeresztben
Damaszkusz/Teherán. Felrobbantottak egy olajvezetéket péntek hajnalban a nyugat-szíriai Homsz városa közelében – a hivatalos közlemény szerint egy felforgató banda volt a tettes. Ugyancsak tegnap robbanás rongálta meg az Iránt Törökországgal összekötő gázvezetéket, s amiatt szünetel a földgáz továbbítása. (MTI)

Tömegek ismét Kairó utcáin
Kairó. Iszlamista erődemonstráció, a Muzulmán Testvériség szervezet hangsúlyos jelenléte jellemezte a kairói Tahrír téren tartott tegnapi tüntetést, mely a legnagyobbak közé tartozott a Mubarak-rendszer bukása óta a tudósítások szerint. (MTI)

Osztrák elutasítás
Bécs. Ausztria tegnap elutasította azt a szerb kérést, hogy kiadja Jovan Divjakot, a bosnyák hadsereg háborús bűnökkel vádolt szerb származású tábornokát, aki ezután visszaérkezett Szarajevóba. (MTI)

Lemondott a török vezérkar
Ankara. Lemondott tegnap a török katonai vezetés abban a vitában, amelynek lényege, hogy a kormány beleszólt előléptetési terveikbe, amelyben szerepeltek olyan tisztek is, akiket a hatóságok összeesküvés vádjával bíróság elé állítottak, és bebörtönöztek. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.