Röviden

MTI
2011. 08. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új irodalmi ügynökség alakult
A magyar irodalom külföldre juttatásával foglalkozó irodalmi ügynökséget alapított Sárközy Bence, a Magvető Kiadó volt főszerkesztője és Halmos Ádám, a Nyitott Könyvműhely alapító tulajdonosa. A Sárközy és Társa Irodalmi Ügynökség munkáját Dunajcsik Mátyás költő, író, kritikus is segíti. Nagy Gergely író és Térey János költő, drámaíró lettek az első ügyfelei a magyar irodalom külföldre juttatásával foglalkozó ügynökségnek. Sárközy Bence és Halmos Ádám társalapítói a Libri Könyvkiadó Kft.-nek is. Balogh Ákossal, a Libri Könyvkereskedelmi Kft. tulajdonosával a múlt héten jelentették be, hogy megszűnik a Nyitott Könyvműhely (MTI)

Lars von Triernek elege lett
Nem tart többé sajtótájékoztatót Lars von Trier dán filmrendező, amiért kitiltották az idei cannes-i filmfesztiválról, miután Hitler iránti szimpátiáját hangoztatta nyilvános fórumokon. Ezt a rendező a Libération című francia lapnak adott szerdai interjújában jelentette be. (MTI)

Kulturális központ a Puskin moziból
Ifjúsági klubot, kávézót, konferencia- és kiállítótermet alakít ki az Isoteq Group Kft. az egykori dombóvári Puskin moziban, ahol ismét lesz filmvetítés. A felújított épületet várhatóan 2012 tavaszán adják át. (MTI)

Elhunyt Szalai Borbála
Életének nyolcvanhatodik évében elhunyt Szalai Borbála költő, gyermekíró, aki a második világháború utáni időszakban fontos szerepet játszott a magyar irodalmi nyelv megőrzésében a Szovjetunióhoz csatolt Kárpátalján. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.