Röviden

MTI
2011. 08. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tatabányai torna
Pénteken kezdődik Tatabányán, a Földi Imre Sportcsarnokban a II. Grundfos-Tatabánya-kupa férfi kézilabdatorna. A házigazda Tatabánya Carbonex KC mellett pályára lép a francia Chambery, a dán Bjerringbro-Silkeborg (az MKB Veszprém leendő BL-csoportellenfele) és a spanyol La Rioja. (MTI)

Újvárosi Gulyás
Gulyás István lett a Dunaújváros női kézilabdacsapatának vezetőedzője. A klub tegnap közleményben tudatta: a nyár elején érkezett Dankó Ervinnel nem tudják folytatni a közös munkát (a tréner nem akarta feladni szegedi pedagógusi állását). Utódja korábbi 100-szoros válogatott, játékosként bajnok és kupagyőztes Gulyás lett, aki edzőként Nagyatádon, az ausztriai Kremsben és négy évig Kuvaitban dolgozott. (MTI)

Coulibaly eltiltása
Az MLSZ fegyelmi bizottsága hárommérkőzéses eltiltással sújtotta Adamo Coulibalyt, a Debrecen francia futballistáját, akit a Kecskemét elleni vasárnapi bajnoki találkozó 45. percében kiállítottak ütésért. (MTI)

Komlósi folytatja
Az előző idény végén ugyan bejelentette visszavonulását, az NB II-es Kazincbarcikában azonban mégis tovább futballozik Komlósi Ádám. „Itt születtem, és a családommal itt akarunk letelepedni. Annak a csapatnak igyekszem segíteni, ahonnan 16 évesen elindultam karriert csinálni” – mondta a 33 éves, tízszeres válogatott, hétszeres magyar bajnok védő. (MTI)

Új alapokon
Nagyra törő terveket sző Pákh Imre, a Magyar Asztalitenisz-szövetség májusban megválasztott elnöke, aki szerint új alapokra kell helyezni a sportágat. A MOB és a szponzorok támogatásával megerősítené
az anyagi bázist, s elérné, hogy az Ormai László Csarnok közép-európai edzőközponttá fejlődjön. Budapest januárban Pro Tour-verseny házigazdája lesz, és 2015-ben vagy 2016-ban vb-t is rendezne. (MTI)

Hushovd átigazol
A világ egyik legjobb sprintere, Thor Hushovd a szezon végén elhagyja a Garmin-Cervelo kerékpárcsapatot, és a BMC Racing Teamhez igazol. A norvég bringás a harmadik világbajnok az idei Tour-első ausztrál Cadel Evans és az olasz Alessandro Ballan után, aki a BMC-hez szerződött. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.