Röviden

MTI
2011. 08. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Civileket ölt a NATO?
A líbiai állami média beszámolója szerint nyolcvanöt civil halt meg a NATO légi csapásaiban Zlíten közelében tegnap. A televízió három kisgyermek elszenesedett holttestéről mutatott felvételeket. A NATO nem erősítette meg az információt. Mindeközben egy újabb állam, Kanada is kiutasította a Ka-dhafi-rezsimhez hű líbiai diplomatákat az országból. (MTI)

Török figyelmeztetés Szíriának
Komoly figyelmeztetést intézett a török kormány nevében a szíriai vezetéshez Ahmet Davutoglu török külügyminiszter Damaszkuszban – jelentette a török sajtó. Elfogyott a türelmünk, ezért küldöm a külügyminisztert Szíriába – mondta Recep Tayyip Erdogan kormányfő. Szíriában a nemzetközi felzúdulás ellenére is folytatódtak a hadsereg támadásai több városban a lakosság ellen. Emberi jogi szervezetek 25 halottról számoltak be. (MTI)

Segítség a lengyel hiteleseknek
A svájci frank árfolyamának szárnyalása nyomán rendeletet adott ki a devizahitelesek helyzetének könnyítésére a lengyel kormány. Az új törvény szerint devizával is törleszthetővé válnak a devizahitelek, így a viszszafizetendő összeg csökken a banki átváltási árfolyamból adódó, valamint az átváltásért felszámított költségekkel. Ez elsősorban azokon segít, akik a saját pénzintézetnél kedvezőbb feltételek mellett tudnak devizát szerezni, például külföldi munkavállalásból. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.