Röviden

MTI
2011. 08. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Javult a hazai üzleti hangulat
Romlott a kelet- és közép-európai térség együttes üzleti hangulatindexe a július végéig tartó negyedévben, vagyis borúlátóbban ítélik meg a közvetlen külföldi befektetéseket tervező vállalatok az aktuális üzleti környezetet és a kilátásokat. A hangulatindex csak Magyarország és Horvátország esetében javult. (MTI)

Élénkülő vendégforgalom
Január és június között a kereskedelmi szálláshelyek vendégeinek és vendégéjszakáinak száma 4 és 3 százalékkal haladta meg az előző évit. Ezzel párhuzamosan a szálláshelyek árbevétele 6 százalékkal nőtt – derül ki a statisztikai hivatal gyorsjelentéséből. A dokumentum szerint míg az első félévben a belföldi vendégek száma stagnált, addig a külföldieké 8 százalékkal emelkedett. (Sz. E.)

Bedőlhetnek az autókereskedők
Jóval magasabb az országos 3,29 százalékos fizetésképtelenségi átlagnál a gépjármű-kereskedelem bedőlési hányada. A cégszámra vetített fizetésképtelenségi arány ebben a szektorban ugyanis 4,45 százalék – áll a Dun & Bradstreet nemzetközi cégminősítő elemzésében. Az elmúlt időszakban a fizetési késedelem is jelentősen megemelkedett az iparágban. (J. Gy.)

Stagnáló infláció?
A júniusival megegyező, 3,5 százalékos inflációt várnak júliusra Magyarországon a Reuters hírügynökség által megkérdezett elemzők. Júniusban a vártnál alacsonyabb, 3,5 százalék volt a fogyasztói árak drágulási üteme, elsősorban az E. coli-járvány hatására mérséklődő élelmiszerárak miatt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.