Röviden

MN
2011. 08. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fejlesztenék a vízi közlekedést
A vízi közlekedés fejlesztése napirenden van, katamarán vásárlása viszont nem áll küszöbön – így reagált Tarlós István főpolgármester az Index cikkére, miszerint augusztus végén tárgyal a főváros arról, hogy féltucatnyi gyors, kis merülésű katamaránt állítanának forgalomba Budapesten és az agglomerációban. – A kishajó-közlekedést helyre akarjuk állítani, a dunai kikötők helyzetét felül akarjuk vizsgálni, a turistahajók és a szállodahajók elhelyezésére pedig más formát találnánk – tette hozzá. (MN)

Zsiros felajánlotta lemondását
Felajánlja a debreceni önkormányzat MSZP-frakciójának vezetői posztjáról való lemondását Zsiros Zsolt, aki hétfőn vált meg a párt hajdú-bihari elnöki tisztségétől. Az MSZP három polgármestere 2010-ben vállalta, ha ismét polgármesterré választják őket, lemondanak a megyei közgyűlésben listavezetőkként szerzett mandátumukról, de ez nem történt meg. Zsiros szerint kívánatos lett volna, ha minél többen részt vehetnek a párt színeiben a közéletben, és nem halmoznák a tisztségeket. (MTI)

Nem volt tanú?
Tagadta Draskovics Tibor volt pénzügyminiszter, hogy tanúként hallgatták volna meg egy 48 millió forintos, a paksi atomerőműnek készült tanulmány ügyében. Az MTI hétfőn számolt be arról, hogy Draskovicsot és Karl Imre volt MSZP-s országgyűlési képviselőt tanúként hallgatták meg. – Az említett tanulmányról nem tudok, ugyanis 2007 közepétől semmilyen jogviszonyban nem álltam az MVM-mel, amely a tanulmányt 2008 februárjában rendelte meg – közölte a volt pénzügyminiszter. (Index)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.