Röviden

Greenfo.hu
2011. 08. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Támogatással a hulladék ellen
Összesen 22 érvényes pályázat érkezett illegális hulladéklerakó telepek felszámolására. A Vidékfejlesztési Minisztérium idén 45 millió forint támogatást nyújt erre a célra. A tárca a közterületen elhagyott szemét felszámolását, ezen belül a hulladék felszedését, kezelését és ártalmatlanítását támogatja. A pályázatokat legkésőbb december végéig bírálják el. (D. Z.)

Nőhet az európai szélenergiapark
Az Európai Szélenergia-szövetség jelentése szerint 2050-re akár az Európai Unió áramszükségletének a felét is lehetne szélenergia forrásból fedezni. A szövetség szeretné elérni, hogy az Európai Bizottság a 2020 utáni időszakra is tűzzön ki megújulóenergia-célokat. Jelenleg az EU áramfogyasztásának az 5,3 százalékát adja a szélenergia. Az Európai Szélenergia-szövetség Tiszta erő című jelentése szerint az arány 2020-ra elérheti
a 18,4 százalékot. A szövetség saját bevallása szerint is meglehetősen optimista ez a becslés (www.greenfo.hu)

Kékvércserekord
A ragadozó madarak tavalyi fekete éve után az idén több rekordot is megdönthetnek a magyarországi kékvércsék. A Magyar Madártani Egyesület eddig beérkezett adatai szerint minden eddiginél több kékvércse fészkel az ország területén. Pontos számok Bács-Kiskun és Csongrád megyéből érkeztek, ahol a tavalyi 275 párhoz képest az idén 362 pár kezdte meg költését, ez több mint harmincszázalékos növekedést jelent. Az idei év egy rekorder fiókát is hozott, amely 224 grammot nyomott. (www.mme.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.