Röviden

MN
2011. 08. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Autótükör-központ Mosonmagyaróváron
Európa legnagyobb autótükör-gyártó központja jön létre Mosonmagyaróvár térségében, szeptember 6-án ugyanis átadják az indiai SMR-csoport második üzemét. A központ alapkövét egy éve helyezték el, s a gyár jövőre már ötvenszázalékos kapacitással működik majd. A tervek szerint 250 ember évi hétmillió, személyautóra való visszapillantó tükröt készít majd. (MTI)

Hamarosan indul a tanyaprogram
A szeptemberben induló tanyaprogramban összesen 825 millió forintra pályázhatnak az érintett őstermelők, családi gazdálkodók, önkormányzatok, kistérségi társulások és tanyagondnoki szervezetek a jövő hónap végéig. A program támogatását 207 településen vehetik igénybe, annak mértéke települési és térségi fejlesztéseknél a beruházás teljes költségének 90 százalékára rúghat, míg tanyagazdaságok fejlesztésénél ez az arány 75 százalék. Igény esetén előleget is kérhet a pályázó, amely a megítélt támogatás összegének legfeljebb 25 százaléka lehet. (MTI)

Egyre több a hackertámadás
Az eltelt egy évben tízből kilenc vállalkozást ért valamiféle hackertámadás – állítja a Zyxel. Jelentős változás azonban, hogy míg korábban az operációs rendszer volt e támadások célpontja, addig mostanában már a webes alkalmazásokon, a levelezőrendszeren és azonnali üzenetküldési lehetőségeket nyújtó alkalmazásokon keresztül érkeznek a hívatlan látogatók. Komplex módon érdemes védekezni, mert minél több szolgáltatást használ a rendszer, annál nagyobb a támadási felület. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.