Szakorvosjelölt Tatárszentgyörgyön

Rezidens orvos vizsgálta meg a romagyilkosság-sorozat tatárszentgyörgyi állomásán az elhunyt Csorba Róbertet és fiát 2009 februárjában. A kettős emberölés helyszínén a hatóság először balesetre gyanakodott. A Magyar Nemzet információi szerint B. Beáte ügyeletes orvos a rendőrségi tanúkihallgatásán azt mondta, hogy a helyszínen „nem természetes halállal” találkozott, és hogy „erőszakosságra” gyanakodott.

Munkatársunktól
2011. 08. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A romagyilkosság-sorozat tatárszentgyörgyi helyszínére B. Beáte rezidens orvos ment ki 2009. február 23-án. Az ügyeletes orvos a gyilkosságsorozat idején a Pécsi Orvostudományi Egyetem hallgatója volt, és szabad idejében a Dr. Gon Egészségügyi Szolgáltató munkatársaként dolgozott.
Ismeretes, a rendőrök a tatárszentgyörgyi kettős emberölés helyszínén először közigazgatási eljárás keretében vizsgálódtak, és úgy vélték, a két áldozat lakástűzben veszítette életét. A rendőrök nemcsak a holttesteken nem vették észre a golyó ütötte sebeket, de a Molotov-koktélos üvegmaradványokat és a hó tetején fekvő lőszereket is figyelmen kívül hagyták.
A romagyilkosság-sorozat vádirata szerint Kiss Árpád, Kiss István és Pető Zsolt jelenlegi vádlottak 2009. február 23-ra virradóra Tatárszentgyörgyre utaztak. Pető Zsolt a nála lévő Molotov-koktéllal felgyújtotta Csorba Róbert és élettársa házát, ahol három gyermek is aludt. Csorba Róbert a ház kigyulladása után a gyerekeihez szaladt. Az ölébe vette a négy és fél éves Csorba Róbertet, míg a hóna alá fogta az egy évvel idősebb Csorba Biankát. A teraszra kilépve az apa – ahogy a hatóság fogalmazott: – 27-rendbeli lőtt sérülést szenvedett. Fia, a négy és fél éves Csorba Róbert 42-rendbeli arc, agykoponya, mellkas, has, valamint felső végtag lőtt sérülést szenvedett. Csorba Róbert és fia a helyszínen meghalt. Csorba Biankát négy sörét találta el, de nem került életveszélyes állapotba.
A Magyar Nemzet információi szerint az ügyeletes orvost 2009 márciusában, a kettős emberölés után három héttel hallgatták ki. A nő a nyomozóknak azt mondta, hogy „nem természetes halállal” találkozott a helyszínen és „erőszakosságra” gyanakodott. B. Beáte ügyeletes orvostól a rendőrségi kihallgatásán megkérdezték a nyomozók azt is, hogy a helyszínen miért a halott gyermeket vizsgálta ahelyett, hogy a sérültet látta volna el. A rezidens erre nem tudott válaszolni, mindössze annyit mondott, hogy a gyerek anyja erre kérte.
A Blikk információi szerint a Morrow Medical Bt. a jogutódja a Dr. Gon Egészségügyi Szolgáltatónak. Mint azt lapunk is megírta: J. Gábor orvos (Budaházy György sógora) június 26-án a Morrow Medical megbízásából a szigetszentmiklósi Kasza Máriához sietett. J. Gábor szakvizsga nélkül, elmezavar-megbetegedés diagnózisával látta el a kétgyermekes édesanyát. Az asszonynál vírusos fertőzést állapított meg, de a hölgy pár órával később, a boncolási jegyzőkönyv szerint szívelégtelenségben elhunyt. A szigetszentmiklósi halálesettel kapcsolatban foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyomozás indult. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunknak elmondta, az adott ügyben egyelőre személyi felelősséget vizsgálnak, a szolgáltatók közötti kapcsolatok feltérképezésével nem foglalkoznak.
A romagyilkosság-sorozat büntetőpere szeptemberben folytatódik a Pest Megyei Bíróságon, várhatóan az ősszel B. Beáte ügyeletes orvost is meghallgatják majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.