Szigorú brit ítéletek a zavargóknak

2011. 08. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

David Cameron brit miniszterelnök egyetért a bíróságok által a múlt heti angliai zavargások vádlottjaira kiszabott szigorú ítéletekkel. A kormányfő szerint a bíróságoknak kemény üzenetet kell közvetíteniük. Egy 21 és egy 22 éves férfit a bíróság négy év börtönbüntetésre ítélt, mert a Facebook közösségi weboldalon biztattak rendbontásra.
Eddig több mint 2770 embert vettek őrizetbe a zavargások kapcsán, és 1277 gyanúsított jelent meg a bíróságokon, 64 százalékuk továbbra is őrizetben marad – jelentette az MTI. Egy 22 éves férfit azért állítanak bíróság elé a jövő héten Manchesterben, mert beismerte, hogy két gombóc fagylaltot lopott. Egy 23 éves férfit hat hónap börtönbüntetésre ítéltek Londonban, mert ásványvizet lopott. Egy kétgyermekes anyát azért ítéltek öt hónap börtönre Manchesterben, mert elfogadott egy rövidnadrágot, amelyet egy boltból loptak el a városközpontban. Egy 17 éves suffolki fiút 12 hónapra eltiltottak a közösségi oldalak használatától.
Andrew Neilson, egy jogi szervezet munkatársa úgy fogalmazott, négyéves börtönbüntetésre olyan bűncselekmények elkövetőit ítélik, mint a szexuális zaklatás vagy a súlyos testi sértés. Tom Brake liberális képviselő szerint az elítéltek egy része más büntetést kapott volna, ha a zavargások előtti napokban követte volna el ugyanazt a bűncselekményt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.