Tétova rendőrség

Munkatársunktól
2011. 08. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kijárási tilalmat szeretne a The Guardian napilap oldalán található, nem reprezentatív felmérés szerint a válaszadók 66 százaléka, emellett a hadsereg azonnali kivezénylését az utcákra is többen felvetették. A brit főváros lakossága általában elégedetlen a rendőrség fellépésével, mivel több esetben is olyan helyeken történt erőszakos cselekmény, ahol egyetlen rendőr sem volt az utcán, és a riasztás után is csak nagyon lassan érkeztek meg az egyenruhások. Theresa May belügyminiszter megszakította ugyan nyaralását a zavargások hírére, de a televíziós magyarázkodása nagyon ügyefogyott volt. A brit rendőrségnél tegnap jelentették be, hogy mérlegelik gumilövedékek használatát a zavargások elfojtása érdekében, ám Angliában még soha nem történt ilyen, a tömegoszlatásra nincsenek igazán felkészülve a rendőrök. May elvetette, hogy a rendőrség vízágyút alkalmazzon, mivel a brit rendőrség „nem így működik”, ám az is igaz, hogy Észak-Írországban a britek rendszeresen használtak és használnak vízágyút. A The Guardian megjegyzi, jelenleg Angliában egyetlen vízágyú sincs.
Utoljára 1981-ben történtek hasonló események Angliában, akkor London Brixton, majd később Liverpool Toxteth negyedében voltak összecsapások, mindkettő jellemzően afrikai bevándorlók lakhelye.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.