Timosenko harca

Összecsapott tegnap az ukrán rohamrendőrség Julija Timosenko volt kormányfő híveivel a kijevi bíróság előtt, ahol egy bíró ismét elutasította, hogy szabadlábra helyezzék a hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolt politikust, ezúttal óvadék ellenében.

Munkatársunktól
2011. 08. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője tegnap aggodalmát fejezte ki Timosenko letartóztatása miatt, míg maga az érintett közölte, folytatni akarja „Ukrajnáért, az igazi európai államért” folytatott harcát. Timosenkót az Oroszországgal 2009-ben kötött, az ügyészség szerint Ukrajna számára előnytelen gázszállítási szerződések miatt hivatali visszaéléssel vádolják.

fotó: AFP/GENYA SAVILOV

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.