Totó

Munkatársunktól
2011. 08. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A totó 32. heti 2. fordulós tipposzlopán a német labdarúgó Bundesliga I teljes 2. fordulója mellett az angol Premier League első köréből három találkozó, valamint a magyar NB I Debrecen–Videoton rangadója és a klasszikus szereposztású – Real Madrid– Barcelona – spanyol Szuperkupa odavágója található. Utóbbit a fővárosban rendezik (a jövő szerdai visszavágót pedig majd katalán földön), ez, valamint a barcelonai játékmester, Xavi sérülése jelent némi előnyt a kupagyőztes királyi gárdának. Amely mind a hét nyári felkészülési találkozóját megnyerte, tehát a formája kiváló. A BL-győztes, bajnoki címvédő Barca viszont csak 4-1-3-as mérleget produkált, több váratlan és súlyos zakóba is belefutott (Guadalajara 1-4, Espanyol 0-3), szerintünk Madridban is kikap.
Angliában már múlt héten lezajlott a Szuperkupa, a Manchester United győzelmével lendületet véve a Premier League-t is sikerrel kezdheti Birminghamben, ahol a West Bromwich még nem foghatja hadra a bokaműtétéből lábadozó Gera Zoltánt, Fülöp Márton pedig vélhetőleg cserekapusként ül majd a padon. A dobogóról tavaly lemaradt, így a BL-ben selejtezni kényszerülő Arsenal Newcastle-ben kezdi a szezont, s ha érmes álmokat szövöget, nyernie illene. Az előző idényben 5. Tottenham a 7. Evertont fogadja, s reményeink szerint tényleg megrendezik ezt és a többi meccset az angliai zavargások lecsengésével. Mi mindenesetre iksz közeli eredményt várunk, csakúgy, mint a magyar NB I rangadóján, ahol a hibátlan mérleggel listavezető Debrecen a címvédő Videotont fogadja. Azért a hazai pálya ezúttal döntő tényező lehet.
A Bundesliga I múlt heti rajtjának legnagyobb meglepetéseként a csak osztályozóval bentmaradt Möchengladbach Münchenben megtréfálta a Bayernt, s most a kiválóan rajtolt Stuttgartot (Hajnal Tamás csapatát) fogadja. Már csak honfitársunk miatt is inkább a svábok felé húzunk. A bajoroknak Wolfsburgban kellene kiköszörülniük a csorbát, de a Farkasok egyrészt kiváló formát mutatnak, másrészt a kispadon Felix Magath bizonyára plusz motivációval küldi csatába tanítványait. Nem lesz döntetlen! A címvédő Dortmund Sinsheimben folytathatja menetelését, a Mainznak (remélhetőleg újra Stieber Zoltánnal a soraiban) Freiburgba kell mennie a pont(ok)ért. A Köln Gelsenkirchenben „szomszédol” a Schalkénél, mindkét félnek 0-3-s kezdést kellene feledtetnie.

Tippjeink:
1. Freiburg–Mainz X
2. Hamburg–Hertha 1
3. Hoffenheim–Dortmund X, 2
4. Nürnberg–Hannover 1, X
5. Schalke–FC Köln 1
6. Wolfsburg–Bayern München 1, 2
7. Mönchengladbach–Stuttgart X, 2
8. Kaiserslautern–Augsburg X
9. Leverkusen–Bremen 1, X
10. Tottenham–Everton X
11. Newcastle–Arsenal X, 2
12. West Bromwich–Man. United 2
13. Debrecen–Videoton 1, X
+1 Real Madrid–Barcelona 1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.