Tragédia egy német kisvárosban

Hírösszefoglaló
2011. 08. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megölte, majd feldarabolta feleségét a gyanú szerint egy hetvenkilenc éves férfi Németországban – közölte a hét végén az alsó-szászországi Stade város rendőrsége. A ZDF híradása szerint az égő tetemdarabokat gépkocsivezetők vették észre. A hatósághoz több bejelentés is érkezett szombaton, hogy a Stade elővárosából, Goldbeckből kivezető út mellett a mezőn őrizetlen tüzeket láttak. Másnap gyalogosok a közeli, elhagyatott kőbányánál egy eltorzult emberi fejre, valamint ruhafoszlányokra leltek. A rendőrök már az első riasztás után a helyszínre siettek. Az egyes testmaradványokat olykor kilométeres távolságra találták meg egymástól, de nem voltak messze az úttól, amely elvezet egészen Nindorfig, az áldozat és férje otthonáig.
Másnap száz tűzoltó bevonásával fésülték át az egész bányát, valamint az onnan a mezőig tartó területet, és számtalan, meg nem gyújtott, nejlonzacskókba csomagolt maradványra leltek a hatóságok. A keresőakcióhoz hőkamerás helikoptereket és speciálisan képzett kutyákat is bevetettek. Délelőtt az igazságügyi orvos szakértők is megérkeztek, és elkezdték a tetemdarabok vizsgálatát. Munkájuk hamar bebizonyította: csakugyan egy áldozat földi maradványait találták meg a helyszínelők. A hetvenkét éves nőt holtan, már földarabolva szállították Stade környékére. Bizonyosnak tűnt az is, hogy a gyilkos nem tett meg nagy utat az élettelen asszonnyal. Mire délután a meggyilkolt nő rokonai jelentették eltűnését, a szakértők újra megvizsgálták a tetemet; a személyleírás illett rá. A rendőrök ezek után keresték fel férjét a maradványok fellelési helyétől alig három kilométerre fekvő otthonukban. A férfi nem tagadta tettét, arra azonban egyelőre nem adott magyarázatot, miért kellett meghalnia feleségének. Azt viszont elmondta, hogy a test megcsonkításával, részben elégetésével a nyomait igyekezett eltüntetni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.