Újabb három bank zárt be Amerikában

Munkatársunktól
2011. 08. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hasonlóan a két héttel ezelőtthöz, a múlt héten is három bankot zárattak be a hatóságok az Egyesült Államokban csődeljárás miatt, így az idei bankcsődök száma 61-re emelkedett – számolt be a Portfolio.hu a betétbiztosítást végző Szövetségi Betétbiztosítási Társaságra (FDIC) hivatkozva.
A három közül az indianai székhelyű Integra Bank volt a legnagyobb, mivel ez 52 bankfiókkal, 2,2 milliárd dollár eszköz- és 1,9 milliárdos betétállománnyal rendelkezett. A bank állományai az Old National Bancorphoz kerülnek át. Csődbe ment a dél-karolinai BankMeridian is, melyet az SCBT NA vesz át, és amely 215,5 millió dolláros betétállománnyal, illetve 239,8 millió eszközállománnyal rendelkezett. Ezenkívül elhasalt a virginiai Virginia Business Bank, melynél a Xenith Bank az ügyfelek „megmentője” a 85 milliós betét- és 95,8 millió dolláros eszközállomány átvételével. Közben a Bloomberg arról számolt be, a múlt héten az amerikai kongresszus támogatta azt a törvénytervezetet, amely az FDIC-t a 2008 óta bekövetkezett 382 bankcsőd átvizsgálására kötelezné.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.