Zárt KFOR-övezet a koszovói átkelőnél

Tudósítónktól
2011. 08. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zárt katonai területté nyilvánított két koszovói határátkelőt csütörtökön az ott állomásozó NATO-erők (KFOR) parancsnoka. A brit Reuters hírügynökség által is idézett Erhard Bühler német tábornok közölte, a katonák fegyverüket használhatják önmaguk, a létesítmények és a zárt övezet védelmére. Senki nem tartózkodhat a kapuk közelében, akinek nincs felhatalmazása – mondta. Ennek ellenére viszonylagos nyugalom volt tegnap az észak-koszovói határátkelők környékén az előző esti gyújtogatás és lövöldözés után. Jarinje és Brnjak átjárók a KFOR ellenőrzése alatt vannak. Az átjárókat gyakorlatilag már napközben is lezárták, akkor még csak személygépkocsival és gyalogosan lehetett átkelni. A rendbontás részleteit kivizsgálják – közölte a KFOR.
Belgrádban a szerb ellenzék a parlament rendkívüli ülésének öszszehívását sürgette. Koszovó ismét csak kampánytémává válhat, nem valószínű tehát, hogy a kormánykoalíció napirendre tűzné. Az ENSZ Biztonsági Tanácsában azonban tegnap konzultációk kezdődtek a koszovói helyzetről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.