A drága afrikai nő

2011. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Condoleezza Rice-ról készült képeket tartalmazó fotóalbumra bukkantak Moammer el-Kadhafi rezidenciáján a líbiai lázadók. Köztudott, hogy az ezredes rajong a volt amerikai külügyminiszterért, aki 2008 szeptemberében látogatott Tripoliba. Az al-Dzsazírának adott 2007-es interjúban Kadhafi úgy vélte, hogy Rice nagy befolyást gyakorol az arab vezetőkre. „Támogatom ezt a drága fekete afrikai nőt. Csodálom, és büszke vagyok arra, ahogyan hátradől, és utasítgatja az arab vezetőket. Leezza, Leezza, Leezza. Nagyon szeretem, csodálom, nagyon büszke vagyok rá, mert ő egy afrikai származású fekete nő” – mondta a líbiai vezető, aki tripoli látogatása alkalmával ajándékokkal is elhalmozta Rice-t. Állítólag – összesen 212 ezer dollár értékben – egy gyémántgyűrűt adott az amerikai külügyminiszternek, továbbá egy medált, benne a saját képmásával és a politikai nyilatkozatának, a Zöld könyvnek egy dedikált példányát. A fotóalbummal kapcsolatban az amerikai külügyminisztérium szóvivője elmondta, Kadhafi viselkedése bizarr és hátborzongató.
A líbiai felkelők egy nappalival, franciágyas hálószobával, tágas konyhával és egy fürdőhelyiséggel felszerelt luxuslakókocsit is találtak Kadhafi farmján. Rezidenciáját értékes műtárgyak díszítették, s tágas fürdőszobák, egy házimozi és egy körhinta is az élet nélkülözhetetlen kellékei közé tartozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.