Bármikor kezdődhet az utazók kitelepítése

Győr Ágnes
2011. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre több a harcra készülő aktivista az angliai Dale Farm vándortelepén. Tegnap a sajtó már nem mozoghatott szabadon a táborban azzal az indokkal, hogy a lakók belefáradtak a riporterek állandó jelenlétébe, de a kaput a védelemre készülő szimpatizánsok állták el. Mindenki arra vár, mikor kezdi meg az önkormányzat által felbérelt cég a kilakoltatást azok után, hogy szerdán Londonban a felső bíróság zöld jelzést adott az ír vándorok (Irish Travellers) táborának felszámolásához.
Hivatalosan szerda éjfélig kellett volna elhagyniuk a lakóknak az illegálisan beépített parcellákat. Kérdésünkre, hogy pontosan mikor kezdődik meg a kilakoltatás, Basildom város tanácsának vezetője, Tony Pall kijelentette: Mindenkit időben értesítenek. Ám az utazók nem hisznek az önkormányzatnak. Úgy érzik, a kilakoltató cég emberei minden pillanatban megjelenhetnek. – Nem hagy hidegen a Dale Farm ügyének emberi oldala, de a törvények mindenkire vonatkoznak – mondta kérdésünkre Tony Pall, akit az ír vándorok felelősnek tartanak abban, hogy el kell hagyniuk otthonaikat. A konzervatív politikus visszautasította azokat a vádakat, hogy a tábort azért akarják felszámolni, mert így szeretnének a vándorok jelenlétét ellenző választópolgárok kedvében járni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.