Brüsszeli rendőrségi fellépés a cigányok ellen

2011. 09. 29. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetvenkét cigányt távolított el a helyi rendőrség Brüsszel északi pályaudvaráról, ahol már hetek óta laktak. A hatóságok tegnap hajnalban háromnegyed óra alatt toloncolták ki őket. A kitelepítésről előre tájékoztatták a cigányokat, miután a Schaerbeek kerületi városházán meghozták a döntést. A Balkánról jött vándorok eltávolítása közjáték nélkül zajlott le és azt 17 rendőr hajtotta végre. Senkit nem vettek őrizetbe és egyetlen cigány sem tanúsított ellenállást.
Egy vallon gyereksegítő szolgálat munkatársa úgy nyilatkozott, hogy az európai romák helyzete aggodalomra ad okot, főként a szélsőjobb erősödése miatt, mert azok gárdákat hoznak létre, hogy zaklassák a romákat, akik így kényszerűen máshol keresnek biztonságot, emberibb és gyermekeik számára méltóbb környezetet. A belga hatóságok azonban a cigányokkal a hazájukban való rossz bánásmódot nem tekintik „üldözésnek”, és ennek következtében nem kaphatnak menekültstátust, és így segélyben sem részesülhetnek. A segélyszervezet munkatársa szerint így olyan életre kényszerülnek, amely eredményeként megerősödnek a velük szemben már élő előítéletek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.