Címvédésre készül a Csíkszereda

Munkatársunktól
2011. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy csapattal karcsúbb lesz az idei jégkorong Mol-liga mezőnye a tavalyinál, de a résztvevők, a szervezők és a támogatók reményei szerint a színvonal javulni fog. A Vasas ugyan megszűnt, egykori játékosai azonban – más csapatok színeiben – zömében ugyanúgy játszanak a sorozatban. A nyolcas mezőnyt öt magyar (Dunaújváros, Miskolc, Fehérvár, Ferencváros, Újpest) és három romániai (Csíkszereda, Brassó, Bukarest) alkotja. Kerey Péter ligaelnök hangsúlyozta: évről évre nagyobb a bajnokság presztízse, ezt bizonyítja, hogy Szerbiából a Partizan Beograd, Moldovából a Platinau Chisinau, Szlovákiából pedig a Nové Zámky (Érsekújvár) is érdeklődött a részvétel feltételei iránt, végül azonban mindhárman visszaléptek.
A Fehérvárnak és immár a Dunaújvárosnak is két fronton kell helytállnia. Előbbi az osztrák bajnokság első, utóbbi a második vonalában érdekelt. A dunaújvárosiak ennek ellenére azt tervezik, hogy megnyerik az idei Mol-ligát; már azért is, mert az előző két év harmadik és második helye után ugyebár az elsőnek illene következnie.
Eddig egy csapat sem tudta megvédeni a címét, a Csíkszereda erre készül. A Miskolc az előző kiírásban bronzérmes volt, most hasonló jó szereplésben, illetve előrelépésben reménykedik. A Ferencváros nehéz időszak után a nyáron jelentősen átalakult, és ha bírja végig, komoly ellenfele lehet a nagy csapatoknak. Ugyanez vonatkozik a brassói alakulatra, akárcsak a fiatalokkal teletűzdelt Fehérvárra. Utóbbi titokban bízik az elődöntőbe kerülésben. A bukaresti Steaua Rangers afféle sötét ló, míg az Újpest, amely az előző évadban a „pofozógép” szerepét játszotta el, a korábbiakhoz képest nyugodtabb körülmények között készülhetett.
A január 20-ig tartó bajnoki alapszakaszban minden csapat 35 mérkőzést játszik, majd következik a rájátszás. Az alapszakasz első és második helyezettje egyből elődöntős, a harmadik a hatodikkal, a negyedik az ötödikkel két győzelemig tartó párharcot vív a négy közé kerülésért. Az elődöntő három, a finálé pedig az egyik csapat negyedik sikeréig tart.
A névadó szponzor képviseletében Pánczél Andrea kommunikációs igazgató kiemelte: amikor négy éve útjára indult ez a regionális liga, mindenki előtt az a cél lebegett, hogy a sportág színvonalát javítsa, és ebben a törekvésben sikereket értek el. Németh Miklós, a magyar szövetség elnöke úgy fogalmazott, a gazdasági nehézségek ellenére öszszeálltak a csapatok, és felkészülten várják a rajtot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.