Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Megszökött a calabriai maffiavezér

A kórházból szökött el a calabriai maffia egyik vezéralakja, a 49 éves Antonio Pelle tegnap. A férfi az olaszországi Pelle– Vottari klán egyik vezetője, meghatározó szerepe volt a duisburgi leszámoláshoz vezető maffiaháborúban.

2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eltűnt a kórházból tegnap, és azóta nem találják Antonio Pellét, a calabriai maffia, a ’Ndrangheta 13 éves börtönbüntetésre ítélt vezéralakját. A Locriban szabadságvesztését töltő férfi hosszú ideig, aprólékosan készítette elő a szökését. A börtönben szerzett fogyasztótablettákat szedett, és elutasította az élelmet, míg ötvenkilósra fogyott, s kórházba vitték. Nicola Gratteri helyettes ügyész szerint nem tartották állandó felügyelet alatt, a rendőrök naponta néhányszor ellenőrizték a férfit. Tegnap, kezelése ötödik napján már nem találták a szobájában.
A La Mammaként emlegetett, 49 éves főnök egyike a Pelle–Vottari klán vezéreinek. A maffiacsalád évtizedek óta háborúban áll a Nirta–Strangio klánnal, az ellenségeskedésnek több tucat áldozata van. 2007-ben a Nirta család bérgyilkosokat fogadott, akik a németországi Duisburgban egy pizzéria előtt hat embert lemészároltak, többen közülük a másik család tagjai vagy rokonai voltak. A rendőrség attól tartott, hogy végeláthatatlan leszámolás veszi kezdetét. San Luca települést, ahonnan mindkét klán alapítói származnak, házról házra fésülték át, hogy a vezérek, résztvevők egy részét elfogják. Pellét 2008-ban San Lucától nem messze, egy bunkerban találták meg. Korábban 13 évi szabadságvesztésre ítélték a maffiaháborúban viselt szerepe miatt.
A maffiózók közül többen szabadlábon vannak: júliusban 13 bandatagot engedtek el, mert a fellebbviteli bíróság, amely mindegyiküket nyolc évre ítélte, beszámolta az előzetes letartóztatásban töltött időt. Az újabb ítéletig szabadlábon védekezhetnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.