Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Most már bizonyítani kell

Folytatta országjáró körútját Schmitt Pál; a köztársasági elnök tegnap Somogy megyében járt. Az államfő a megye ünnepi közgyűlésén kijelentette: a megyéket járva érzi, sok problémával küzd az ország, ugyanakkor mindenfelé nagy igyekezetet tapasztal.

Velkei Tamás
2011. 09. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindenhol nehéz a helyzet, de az országot járva azt tapasztalom: helyben nagy erőfeszítéseket tesznek a problémák leküzdéséért. A megyékben, nagyobb városokban egy párt alkothatott kétharmados többséget, így többé nem lehet másra mutogatni, most már bizonyítani kell – jelentette ki Schmitt Pál országjáró körútjának hatodik állomásán. Az ünnepi közgyűlésen hozzátette: az embereket a gazdaságélénkítés, a munkahelyteremtés, valamint az egészségügyben, honvédségben, oktatásban megteremtendő rend kérdése foglalkoztatja, ahogy országosan, úgy e megyében is. – Ha mindezt sikerül megvalósítani, erős nemzet lehetünk, amelyet erős emberek alkotnak – tette hozzá.
Elmondta: Orbán Viktor miniszterelnökkel konzultálva a kormányfő arról biztosította, hogy nem akar több terhet rakni az emberek vállára. Az államfő megköszönte a megye ellenzéki pártjainak kritikai észrevételeit, és megemlítette: minden pártot arra kért, hogy a parlament őszi ülésszakán vegyenek részt a kétharmados törvények megalkotásában.
Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke kifejtette: a somogyiaknak elegük lett a kudarcból és a reményvesztettségből, így most hatalmas a várakozás bennük, mert a 180 ezer munkaképes emberből 60 ezer nem talál munkát, ezért bíznak a kormány gazdaságpolitikájában és a Start programban.
Elhangzott: a turizmus mellett a megye a Dél-Dunántúl logisztikai központja kíván lenni, ehhez azonban szükséges a Budapest–Gyékényes–Fiume vasútvonal és a 67-es út fejlesztése.
Délelőtt az államfő immár hagyományosnak mondható rendhagyó osztályfőnöki óráját tartotta meg 850 diák előtt a Munkácsy Mihály Gimnáziumban, ahol az élethosszig tartó tanulásra hívta fel a tanulók figyelmét. Schmitt Pál kora délután látogatást tett a szél- és ár-apály-erőműveket gyártó Lakics Gépgyártó Kft.-ben. A köztársasági elnök délután a Petesmalomban található vidraparkban tájékozódott, majd a nagyatádi strandon és tanuszodában járt, később Csurgón vett részt a helyi kézilabdaklub tréningjén, és megtekintette a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium könyvtárát. Schmitt Pál napját Balatonlellén, az Ikon Pincészetben zárta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.