Négyes ütközés a Hajdúságban

2011. 09. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonnyolcan sebesültek meg tegnap délután, amikor Debrecen és Mikepércs között két kamionnal ütközött a Hajdú Volán egyik menetrend szerint közlekedő autóbusza. A Mikepércs felé tartó román rendszámú teherautó hirtelen fékezett, s áttért a szemközti sávba, ahol pótkocsija nekicsapódott a Debrecen irányából érkező autóbusznak. Az autóbuszba hátulról beleütközött egy teherautó, abba pedig a mögötte közlekedő személygépkocsi szaladt bele, négyes karambolt okozva – közölte a rendőrség. A Haon.hu információi szerint az autóbuszban egy iskolás csoport is utazott. Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat ügyeletese elmondta: nyolc mentőautóval és egy mentőhelikopterrel érkeztek a helyszínre, ahol kilenc súlyos és tizenkilenc könnyű sérültet találtak, mindannyiukat a debreceni Kenézy Gyula Kórházba szállították. A Haon úgy tudja, hogy többen főként gerinc- és fejsérüléseket szenvedtek, az autóbusz vezetőjének állapota súlyos. Teljes útzár mellett a műszaki mentés még órákkal később is tartott, és több kilométeres autósor torlódott fel.
Legutóbb szeptember elején történt súlyos buszbaleset, amikor a Volánbusz Salgótarjánból Budapestre tartó járata szarvassal ütközött Szurdokpüspöki és Jobbágyi között. Az autóbusz letért az útról, kidöntött egy fát, és a bal oldalára borult. A balesetben egy 43 éves férfi életét vesztette, harmincan megsérültek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.