Röviden

MN
2011. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem hibázott a hatóság
Nem talált visszásságra utaló körülményt Szabó Máté ombudsman a fegyveres és rendvédelmi dolgozók szakszervezeteinek áprilisi, májusi és júniusi budapesti tüntetéseivel kapcsolatos rendőri intézkedésekben. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának munkatársai megfigyelőként szereztek tapasztalatokat a tüntetéseken, illetőleg bekérték a hivatalos iratokat is. (MTI)

Új Duna TV-s igazgatójelöltek
A Médiatanács második körben a Duna Televízió vezérigazgatójának Dobos Menyhértet, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap mostani tartalom-előállítási vezérigazgató-helyettesét, illetve Stein Róbertet, a regionális hálózat irányításáért és a kisebbségi műsorokért felelős főszerkesztőjét javasolja. Az első körben javasolt két jelölt egyike sem szerzett ugyanis szerdán kétharmados támogatást a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumában. (MTI)

Élményfürdő fűtés és víz nélkül
Hetvenmilliós tartozás miatt tegnap kikapcsolták az Aquasziget Esztergom élményfürdőben a fűtést, s elzárták a meleg vizet. A városban gondok vannak a szemétszállítással is: Tétényi Éva polgármester szerint az önkormányzat évek óta jogszabálysértő rendelet alapján szedi a hulladékszállítási díjat, ezért annak legújabb módosítását nem írja alá. A polgármester Illés Zoltántól, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelemért felelős államtitkárától kér előzetes normakontrollt. (MTI)

Pontosítás
Lapunk tegnapi számában tévesen írtuk, hogy Pesti Imre, a fővárosi kormányhivatal vezetője egy sajtónyilatkozatban tényként közölte, hogy a fővárosi kórházak a kormányhivatalhoz kerülnek. A nyilatkozat valójában úgy szólt: nagy valószínűséggel – a miniszterelnök szándéka szerint – ezek az intézmények a kormányhivatalokhoz fognak kerülni. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.