Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Támogatott államiság

2011. 09. 29. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Palesztina államként való elismerésének több a híve, mint az ellenzője a világban – derül ki a BBC által tizenkilenc országban készített felmérésből. A húszezer megkérdezett 49 százaléka támogatja, hogy az ENSZ-ben ismerjék el Palesztinát mint független államot, míg a válaszadók 21 százaléka ellenzi ezt. Még azokban az országokban is nagyobb a támogatók aránya, ahol sokan helytelenítik az államiság megadását (az Egyesült Államokban 45-36 százalék a támogatók és az ellenzők aránya, a Fülöp-szigeteken 56-36 százalék). Az ENSZ-elismerés leghatározottabb támogatói az egyiptomiak (90 százalék), a támogatottsági szint Indiában a legalacsonyabb (32 százalék). A mozlim országok polgárai erőteljesen támogatják a palesztin kérelmet, de a kínaiak többsége (56 százalék) is.
Az Európából részt vevő országok lakosai is hasonlóan vélekedtek: Franciaországban 54-20 százalék a támogatók és az ellenzők aránya, Németországban 53-28, az Egyesült Királyságban 53-26.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.