„Kommunista kutyából nem lesz liberális szalonna”

2002. 03. 19. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

alexander (2002-03-17 03:25): A cikk fejléce találó. Ez igy igaz. A kommunista kutyából nem lesz liberális szalonna. Ahogy innen látom, a komenisták sansza oráról órára csökken. A Terror Háza nagyon „besegitett” az ugynek! A kommunistak borzalmas es tagadhatatlan multjaval (normalis emberi mercevel) egyszeruen elkepzelhetetlen egy hasonszoru jeloltet UJRA hatalomra juttatni!

maguborka (2002-03-17 06:41): Nekem kicsit santit a hasonlat. Valahol az utobbi 12 ev tortenesei azt a kepet alakitottak ki bennem, hogy a kommunista es a liberalis ugyanaz, csak maskepp hivja magat.

erdelyi (2002-03-17 12:16): lovas, bayer és a többiek – akik körbeülik a péntek esti kerekasztalt – nem újságírók. Ezt ők maguk is tudják. Legfeljebb, jól fogalmazó, magyarul beszélő, goebbels-i propagandafogásokat alkalmazó egyének. A „kettős mérce tudora társasága” minden megnyilvánulása lélekmérgező. Ha tényleg keresztények lennének – ahogyan ezt állítják – nem szítanák állandóan a gyülöletet. Példaképnek, a polgárháborút győztesen befejező Franco tábornokot, a későbbi generalisszimót, állítanám e diszes társaság elé. Voltak hibái – kinek nem volt – de egy zseniális ötletének átmentése a mába, a mai Magyarországra, világelsők közé emelhetné Hazánkat. Ez a zseniális ötlet, az „Elesettek völgye” volt. Amelyik oldal elsőnek fogja megvalósítani Magyarországon az „Elesettek völgye” filozófiáját az fogja végre felemelni az ezer év óta széthúzásoktól szenvedő Nemzetünket.

phoebs (2002-03-17 12:57): Mostmár nagyon nehezen tűröm, hogy Lovas és hasonló alakok kezdik megtestesiteni az igazi magyar honpolgárt Hánynom kell attól, amit mondanak, és ahogy beszélnek, és kikérem magamnak azt, hogy mindezt hazám zászlaja alatt, és népem nevében mondják. Én magyar vagyok, de lassan saját népem nevétől kezdek megundorodni, és ezt Lovasnak, Bencsiknek, és úgy általában a jobboldali mocskolódásnak köszönhetem. Ha április után ez lesz a szokásos hangnem, akkor marad a kivándorlás, mert ez már kibirhatatlan. Egyszerűen a pofám leszakad, mikor a kijelentéseiket hallom, olvasom. Ezek az emberek nem igazi magyarok, nem igazi keresztények, és szerintem még józan emberi itélőképességük is kétségbe vonható. Lesznek szivesek nem használni többet azt a zászlót, amely sokáig oly kedves volt nekem, és még sok honfitársamnak, és amelyet most pl. a pénteki sajtóklub résztvevői meggyaláztak. (most kicsit elragadtattam magam, de tényleg elegem van ebből)

patriot (2002-03-17 13:00): Kedves Phoebsem! Kicsit konkrétabban, ha lehetne. Hadd hergeljelek: én mindig jobb kedvű leszek, ha a péntek esti sajtóklubot nézem. Néha harsány röhögésre fakadok pl. Nekem, tudod, a baloldali média-zsolozsmából van elegem, én attól hányok. Legyünk már picit toleránsabbak! honfiúi üdvözlettel P. PS: szerinted szegény Pálffy miért vette le a kokárdát?

phoebs (2002-03-17 13:04): Mostmár kicsit józanabbul még egy dolog:A jobb oldalon állandóan azt hangozatják, hogy a kommunizmus legalább akkora szemétség, mint a fasizmus-nácizmus, és kikérik maguknak a fasizmus számonkérő megnyilatkozásokat. Közben pedig ők maguk vigan kommunistáznak. Ez ellentmondás, sőt, azt jelenti, hogy politizálásuk lenagyobb része puszta megbélyegzés, fröcsögés és gyalázkodás. Ha az ilyen alakok eltűnnek végre, akkor lesz Magyarország Mennyország, és ha ezt a Fidesz segitené elő, akkor rájuk szavaznék, de ők sajnos űgy látszik, hogy inkább támogatják ezt a fajta megnyilvánulást. Ezért kellene menniük.

patriot (2002-03-17 13:04): Kedves erdelyigyűlöletszítókról beszélsz. Elvárnád, hogy szó nélkül hagyjuk a Nemzeti Színház fitymálását? A teljesen impertinens baloldali „kritikákat”? Az SZDSZ barátságos anzix-ait? Ezt az egész sipítozó társaságot. Aki szemmel láthatóan mindentől hány, amit nem ő talált ki, ami nem őt dicséri? Hát nem, barátom. Persze, a keresztényi tanítás szerint elvárnád, hogy ha ütik a bal orcánkat, tartsuk oda a jobbot is. Csakhogy Jézus (már elnézést, hogy idekeverem) azt is mondja, legyetek szelídek, mint a galambok, de ravaszok, mint a kígyó. Tehát a kereszténység nem egyenlő hülyeséggel, minő fájdalom. Üdv., P

maguborka (2002-03-17 13:10): Kedves Phoebs! A sok hanyas nagyon kikesziti az embert. Vigyazzon vele! Elarulna, ha nem titok megis hova szeretne kivandorolni? Bar most meg csak kacerkodik a gondolattal, de aprilis utan bizony ugy tunik tenyleg nem marad mas mint a kivandorlas. Arra kerem, sok szepet meseljen majd uj hazajaban Magyarorszagrol. Tudja, ennek nagy hagyomanya van baloldali korokben. A jobboldal, – teljesen igaza van, – annyira keresztenyietlen, hogy mar Horn Gyulanak is fel kellett ra hivnia a figyelmet. Pedig o nem az a gyenge gyomru hanyos tipus.

maguborka (2002-03-17 13:20): Kedves Phoebs,hat olyan gyorsan irogat ide, hogy alig gyozom kovetni. Rettento sok gondolat ebred bennem a sorait olvasva. Raadasul azt allitja, hogy most mar „kicsit jozanabbul” ir. Ez teljesen felcsigazott! Mondja, nem a marxista estin sajatitotta el a tortenelem szemleletet? Amugy huen a balos mentalitashoz csusztatott egy kicsit, – de persze ez nem baj, a lenyeg, hogy figyeljenek rank. Tehat az a bizonyos mondas ugy szol, hogy:Csonka Magyarorszag nem orszag, Nagy-Magyarorszag Mennyorszag. (Gondolom azert nem akarta az eredeti formajaban idezni a mondast, nehogy revizionizmussal vadoljak. Igaz, igy teljesen mas az ertelme, de hat Istenem, eddig is hamisitottuk a multat, akkor meg ennyi belefer.)

demszkij (2002-03-17 17:32): Attól még, hogy pár eszevesztett ember észlénynek képzeli magát,s be akarja bizonyítani a fehérről, hogy fekete,a gyilkosról, hogy ártatlan, és fordítva, attól még nem fog megállni a világ, még ha habzó szájjal vicsorogják, szajkózzák a falkavezér szlogenjeit, idiótaságait. Mitől lenne az MSZP szocialista, attól, hogy volt kommunisták vezetik ? Attól, hogy Kovács elvtárs nem moszkvai, hanem nyugat-európai helytartóknak hódol(na) ? Attól, hogy Horn Gyula öltönyben jár már, nem pufajkában ? Attól, hogy Medgyessy kapott egy vacak plecsnit a tőlünk elrabolt idegenkézre juttatott magyar javakért ? Attól, hogy gyáva patkányként elhagyták az ország általuk zátonyra futtatott, süllyedni kezdő hajóját,de előbb (szovjet mintára) még elloptak mindent, amit lehetett ? Attól, hogy saját magukat kinevezték szocialistáknak, azok, akik a legvéresebb kezű-szájú kommunisták voltak addig ? Attól, hogy most is egyfolytában hazudoznak, fenyegetnek,diktálni szeretnének, még abban is, hogy mikor és hol legyen egy vitanap ? Mikor tettek utoljára egy fikracnyi jót is ennek az országnak, mikor volt egy emberileg értékelhető gesztusuk a választók zöme álltal megválasztott FIDESZ – és koaliciós partnerei irányában ? Miért akarnak kivételezést, kedvezményeket olyanok, akik még pár évtizeddel ezelőtt gyilkolták,deportálták,megnyomorították,ütötték, verték a polgári oldalt,a velük egyet nem értőket ?

patriot (2002-03-17 20:32): Kedves erdelyi! köszönöm válaszod, és egyben úgy gondolom, nem járunk messze egymástól. Te a megbékélést tartod fontosnak, egymás tiszteletét, az ország felemelkedését. Ezt csak üdvözölni tudom. Én pontosan ezek miatt vagyok a jobboldal mellett. Mert igazságérzetem azt súgja (bátran nevessen bárki:), hogy ezeket az értékeket jobban képviseli a Fidesz és a többiek. Tudom, persze, nagyjából mi a politika, nincsenek illúzióim. Én is ismerek olyan fideszes politikust, akit nem szívelek, mert karrieristának tartok. Néhány gondolat: 1) az ország látványos emelkedésnek indult az elmúlt négy év alatt (én jobban érzem magam itthon) 2) jobb érzés magyarnak lenni is. Tetszik, hogy ki merünk állni az érdekeink mellett (aki szerint ez ciki, az vagy gyáva vagy rossz helyre vetette a rossz sorsa). 3) nem mondható, hogy a Fidesz durván kampányolna (a hazaárulózás ellenpélda tudom, de ezt is lehet kontextusában vizsgálni, nagyon is jól jött ez az mszp-nek, fel is fújták, lám, hát hiszen a fidesz durvítja a kampányt, nem mi. Nos, azért az eset a Ház falai közt esett meg, míg az mszp és főleg az szdsz plakátokon, rádióban, tvben, postaládánkban uszít már jó ideje) Én tehát úgy látom, hogy azokra az értékekre, amelyeket Te fontosnak látsz, a Fidesz politikája garancia. Kiváncsi vagyok, ebből a szempontból hogy értékeled az ellenzéket. Üdv., Patriot

Összeállította: Várhegyi istván

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.