Sztárfellépők a FEZEN-en

2011. 07. 31. 9:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az immár tizenötödik rendezvényen több mint nyolcvan hazai és külföldi együttes lép színpadra a MÁV Előre Sportpályán és a FEZEN Klubban. A fesztivál csütörtöki nyitónapja igazi zenei csemegét ígér: a progresszív metál amerikai óriása, a Dream Theater ad koncertet. Az együttes új dobosával, a zenekarhoz a közelmúltban csatlakozott Mike Manginivel érkezik Székesfehérvárra – mondta Fejér Tamás, a program sajtókapcsolatokért felelős munkatársa az MTI-nek.

A külföldi fellépők között lesz a dallamos hardcore/punk zenét játszó, és magyar származású énekessel, Téglás Zolival felálló amerikai Ignite, a power metált képviselő olasz Rhapsody of Fire, a londoni DragonForce, valamint a klasszikusabb rockzenében utazó Richie Kotzen. A hazai élvonalból ott lesz a FEZEN-en a Quimby, az Edda, a 30Y, a Kiscsillag, az Irigy Hónaljmirigy és a Magna Cum Laude is. Mellettük szereplési lehetőséget kapnak a székesfehérvári, illetve Fejér megyei együttesek.

A zenei napokra érkezőket ezer sátorhely várja a fesztiválnak otthont sportpályán. Amennyiben az kevés lesz, további kétezer sátornak tudnak helyet biztosítani a szervezők. A fesztiválozókat különjáratú „FEZEN-buszok” szállítják, a rendezvény közelében mintegy ezer parkolóhely várja az autóval érkezőket.

A FEZEN-nek tavaly – a rendezvény alatt szinte mindvégig szakadó eső miatt – valamivel több mint harmincezer vendége volt; a szervezők az idén ennél több résztvevőre számítanak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.