3 billió deficitcsökkentésre

2011. 09. 19. 6:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Obama közép-európai idő szerint délután fél ötkor ismerteti a bizottságnak szóló ajánlásait. A tisztségviselő elmondta, hogy a hiánycsökkentés közel felét a magasabb adóbevételek fedeznék.

Szakértők szerint hosszú távon az idősek egészségügyi ellátásáról gondoskodó Medicare és a szegények egészségügyi ellátását fedező Medicaid program járul hozzá a legnagyobb mértékben az amerikai szövetségi költségvetés hiányához. A demokrata párti elnökre a 2012-es választási év előtt nyomás nehezedik pártja részéről e két program megvédése érdekében, ezért Obama kérni fogja, hogy minden amerikai vegye ki részét a deficitcsökkentés terhéből.

A 12 fős, fele-fele arányban demokrata és republikánus párti kongresszusi szuperbizottságnak a kiadások csökkentésével és a társadalmi juttatások reformjával kell foglalkoznia: az év végéig meg kell találnia a módját annak, hogy 10 év alatt 1200 milliárd dollárral csökkentsék a deficitet. A testületnek november 23-ig kell kidolgoznia javaslatait, amelyeket a törvényhozásnak december 23-ig kell elfogadnia. John Boehner, a képviselőház republikánus elnöke csütörtökön mindazonáltal figyelmeztetett, hogy a szuperbizottság nem emelhet adót.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.