Tolvajnak nézték a kereskedőt

2011. 09. 13. 18:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pásztorné Kovács Ágnes emlékeztetett: a megyéből az elmúlt időszakban több jelzés is érkezett a rendőrségre, hogy egy ismeretlen ember azzal hívta fel az érintetteket telefonon, hogy az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) képviseletében vízmintavétel céljából szeretne időpontot egyeztetni az ingatlantulajdonosokkal.

A bejelentések után a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal közleményben tájékoztatta a lakosságot, hogy a népegészségügyi szakigazgatási szerv ilyen jellegű tevékenységet nem folytat, a rendőrség pedig megkezdte a férfi felkutatását.

Újabb állampolgári információk segítségével a nyomozók a megye két településén is ellenőrzés alá vontak egy embert, aki az említett indokkal jutott be, illetve kísérelt meg bejutni magánlakásokba. A Szolnokon és Fegyverneken is igazoltatott férfiról kiderült, hogy nem bűnöző, hanem egy cég képviselője, és vízszűrő berendezéseket értékesít. A kereskedő elmondta: munkáltatójának diszpécserei telefonon hívnak fel embereket, ő a megbeszélt időpontban megjelenik náluk, és megpróbálja eladni termékeit – közölte a sajtószóvivő.

A rendőrség a bűncselekmény gyanúját kizárta, de felhívta a férfi figyelmét, hogy a telefonos megkeresésekkor a vállalkozás pontosan tájékoztassa a hívott felet, és tartózkodjon ügyfeleinek félrevezetésétől.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.