Uniós pénzből népszerűsítik a borvizeket

2011. 09. 13. 15:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A székelyföldi Hargita megye idegenforgalmi fejlesztésének és népszerűsítésének stratégiai terve 2009-ben készült el. Ennek megvalósítása érdekében a megyei tanács sikeresen pályázott az Európai Unió és a román kormány regionális operatív programja kiírásán.

A megye vezetésének célja az, hogy idegenforgalom tekintetében Románia első tíz megyéje közé kerüljön Hargita, miközben nem önmagában Hargita megyét, hanem a tágabb régiót, a Székelyföldet kívánják népszerűsíteni.

A három, európai uniós támogatással megvalósuló projekt közül a borvizek népszerűsítésére több mint egymillió lejt (65 millió forint) fordíthatnak. Ebből az összegből a székelyföldi ásványvizeket turisztikai kiállításokon, az elektronikus sajtóban, kiadványok segítségével és a borvízforrások kijelölésével kívánják az eddiginél jobban megismertetni a közvéleménnyel.

Az egyensúly és az egyediség megőrzése a természetvédelmi területeken és ezek integrálása a turizmusban elnevezésű projekt összköltségvetése csaknem 800 ezer lej (52 millió forint). Célja a Hargita megyei turizmus fejlesztése ökoturisztikai útvonalak kiépítésével. Ettől a programtól a turisztikai főszezon meghosszabbítását is várják. Ebbe a projektbe 35 természetvédelmi területet vonnak be.

A harmadik projektre, a hagyományos székely építészet jelképét népszerűsítő Székely kapuk útja elnevezésű útvonalra pedig egymillió lejt nyert el Hargita megye az uniós pályázaton.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.