Hasmenéses járvány miatt bezárták a sződi iskolát

2016. 11. 25. 13:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sződi általános iskolában az elmúlt napokban egyre több megbetegedést okozott egy hasmenéses fertőzés. Ez 66 tanulót, ami a tanulói létszám csaknem egyharmada, és két dolgozót érint, de néhány szülő megbetegedését is jelezték. A település háziorvosa kezdeményezte, hogy vizsgálják ki az esetet, a Pest Megyei Kormányhivatal Váci Járási Hivatalának Népegészségügyi Osztálya pedig megkezdte az ellenőrzést. Az iskola igazgatója 2016. november 25-re saját hatáskörben tanítási szünetet rendelt el, írja a Váconline.

A megbetegedés tünetei általában hányás, hasmenés, fejfájás, hőemelkedés, nem magas láz, hasi fájdalom. Valószínűleg egy intakt vírus okozta a fertőzést, a betegeknek nincs szükségük kórházi kezelésre, otthon lábadoznak. 

A népegészségügyi osztály munkatársai elrendelték az iskolában a mindenre kiterjedő fertőtlenítést, amihez megfelelő vírusölő hatással rendelkező kézfertőtlenítő és egyéb fertőtlenítő szert is biztosítottak az intézmény számára, írja a portál, amely azt is hangsúlyozza, hogy az iskola kifejezetten jó állapotú, korszerű, rendesen tisztán tartott intézmény.

(Cikkünk első változatában szőnyi iskoláról írtunk, a tévedésért elnézésüket kérjük.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.